Övernattning i en liten stuga

| Vardag

DSC_9526

Nu tänkte vi åka ut till den röda lilla stugan som ni ser på bilden. Den tillhör min moster och där har jag varit mycket och badat genom åren. För 2 år sedan var jag och R där och övernattade, såg solnedgången (och när solen gick upp nästa dag) och åt god mat, spelade kort och njöt av varandras sällskap. Inatt ska vi göra om detta!

Gravidfotografering VÄXJÖ 3-4/8

| Fotouppdrag

Gravidfotografering

 

VÄXJÖ 3-4e AUGUSTI.

Går du i väntans tider eller känner någon som gör, just nu söker jag och en kollega 2 gravida, sprudlande blivande mammor att fotografera i kvällssolen. Du ska vara i vecka 28-35. Vi söker dig som har en ljus långklänning. (Visa gärna bild när du skickar in din ansökan). Vi har en att låna ut.
Vi får lov att använda bilderna fritt på vår hemsida. Som tack för hjälpen får du 10 digitala bilder.

Skicka mail till info(@)charlottethoren.se för mer information. Dela inlägget gärna inlägget eller tipsa en vän som du tror kan va intresserad.

Varma hälsningar,
Charlotte och Martina.

Selfie med en svensk mästare

| Vardag

Igår anlände jag till Malmö och då avslutade Rickard sin match där han gick vidare till semifinal. Finalerna spelades inte förrän 18:30 så vi åkte till hotellet med all min picknick, duschade och gjorde oss i ordning. Vi var på banan vid 17 igen för R skulle hjälpa en junior.  Semifinalen var igång och nervös var man. Han vann semin och var nu i final! På hemmaplan och allt! I finalen mötte han sin klubbkamrat Joachim, som också var bestman på vårt bröllop. Den matchen var också nervös. Men även den vann han! Så stolt och glad för hans skull. Han ville verkligen vinna detta guld på hemmaplan, så går han och gör det också! Veckan är inte slut ännu och han har chans till 2 medaljer till. 

GRATTIS ÄLSKLING! 

Middag hos mamma o pappa

| Vardag

DSC_7587 DSC_7588 DSC_7590 DSC_7600 DSC_7602

ärtor

Är precis hemkommen efter en middag hos mamma och pappa. Det finns alltid massor av blommor att fotografera i deras trädgård. Nu ska jag packa det sista inför morgondagen då jag åker mot Malmö i några dagar för att följa min man under SM. Hittills har han 2 Guld och 1 brons och veckan är inte slut ännu!

Bröllop på Hönö

| Fotouppdrag

hönö rebolo bröllop Caroline och Marcus hade sitt bröllop på Hönö och jag fick äran att vara deras fotograf. Vi träffades i februari när jag stod som utställare på Bröllopsmässan inne på Svenska mässan i Göteborg. Kul att just jag fick föreviga er dag!

Blommorna ni ser ovan har Rebecca gjort. Hon bloggar under namnet Rebolo och hennes vackra blogg hittar ni här. När vi skulle åka iväg för att fotografera porträtten svängde vi förbi Lilling Cottage och hämtade upp blommorna. Deras hemsida hittar ni här. Jag älskar denna butik! Jag brukar besöka Lilling med min mamma som också har detta som en av sina favoriter, men jag åker också tillsammans med min man . Vi tar en liten utflykt ut till Hönö och äter en lunch där, tittar på den underbara inredningen och kanske köper med oss en blomma hem. Hos Lilling hittar man fantastisk inredning, blommor och mat!

Har ni aldrig varit där förut? Då rekommenderar jag er att verkligen åka dit! Om ni gillar härlig inredning och god mat. Det finns även andra butiker på ön ifall mer shopping önskas. Under semestern ska jag ta med min man på en mysig lunch hos Lilling Cottage. Kanske vi ses där kära läsare!

Ofrivillig barnlöshet

| Vardag

Nu kommer ett inlägg som jag velat posta tidigare men som vi inte vågat dela med oss av. Det handlar om ofrivillig barnlöshet. Det känns läskigt att blotta sig såhär men samtidigt kanske det kan hjälpa andra i samma/liknande situation. Jag tror också att det kan bidra till en förståelse för hur vi mår.

När du och din partner väl bestämt sig för att sluta med skydd och vilja bilda familj.
Då känns den resan pirrig och du väntar med spänning efter första försöket om ni lyckats redan då. För visst har man hört att det ska vara så lätt att bli gravid. Månad efter månad kommer den där dumma mensen. Det är ytterst sällsynt att det går så snabbt, men för vissa gör det. Inte för oss. Vi har nu försökt i snart 3 år. Utan resultat. Inget plus på egen hand. 

Efter 1 år sökte vi hjälp och startade först en utredning. (De hittar inget fel, vi har bara väldigt svårt att lyckas tydligen)
Efter utredningen skickades en remiss till Sahlgrenska. Där vi skulle få hjälp med IVF (provrörsbefruktning). Mina ägg och hans spermier.  På Sahlgrenska var det långa köer på fler månader, vårdgarantin hann gå in och vi kunde ta hjälp av en privat klinik ifall vi ville. Vi valde privat. Fortfarande väntetider men inte så långa. I vintras 2015 gjorde vi vårt första ivf försök, vi plussade men det slutade i tidigt missfall. I maj 2016 misslyckades vi med vårt andra försök. Denna gång lyckades ett embryo klara sig till nästa steg, som innebär frysen. Vid nästa försök kommer embryot från frysen att sättas in, de tidigare försöken har varit så kallade färskförsök och det innebär att jag har fått ta hormonsprutor för att kunna plocka ut ägg (vanligtvis produceras 1 ägg vid ägglossning, vid IVF kan upp till 25 ägg bildas som sedan ska plockas ut en och en) och sedan förbereda kroppen på ett embryo som ska sättas tillbaka. 

Landstinget betalar den privata kliniken vi går på och därför finns där ett avtal.
Vi ska alltså ha gjort alla våra försök inom en viss tid, och det här tycker jag är helt galet. Vi är i den sitsen nu att vi kanske inte kommer få alla våra försök på grund av detta. Allt hänger på ens egna cykel och det krockar för oss! Dessutom har kliniken semesterstängt, annars hade vi kunnat göra ett försök under sommaren. När jag ringde Sahlgrenska för att höra om de kunde förlänga avtalet fick jag bara till svar att vi skulle återkomma i augusti. Jag hoppas att vi kommer kunna förlänga tiden, det är inte säkert det går men det hoppas vi! 

Att kämpa så länge med att få ett plus är enormt påfrestande. Det tär så enormt på ens psyke. Att dessutom få till sig att det inte ska vara några problem för oss är också frustrerande. Man undrar ju vad sjutton vi gör för fel. Tillsammans är vi starka!

Har du frågor så våga ställ dem! Har du varit med om detta själv eller går igenom det just nu? Berätta gärna om du vill.
Här kan du läsa mer om ofrivillig barnlöshet

ofrivillig barnlöshet Älskade katter <3

3 år som förlovade

| Vardag

Idag firar vi 3 år som förlovade! (och 1 månad och 15 dagar som herr och fru Nilsson)

I Falun 2013 förlovade jag mig med denna killen som idag är min man. Jag är gift med en fantastisk skåning som gör mig lycklig, fast livet inte är en dans på rosor alla gånger. Jag älskar dig Rickard mer än ord kan beskriva! Du finns alltid där och tillsammans har vi galet kul ihop, galet team! Tillsammans är vi starka! <3

Ikväll blir det tacos och mys!

kärlek

SM GULD NORRKÖPING!!

| Vardag

Igår måndag tog min man, Rickard Nilsson hem Guldet under SM Veckan i Norrköping under SM VECKAN. I grenen precisionsskytte i sporten boule. Jag var såklart på plats under helgen dock har jag blivit sjuk så det var skönt att komma hem igår kväll igen. Feber, halsont och hosta är inget kul nu under sommaren, jag skulle dessutom jobba denna veckan innan jag går på semester. För den som vill se finalen så sändes den på SVT och den går att se här

 

Här nedan ser ni också Noon som tog hem Guldet i dam. 

DSC_6786

Nästa vecka åker Rickard till Malmö för att spela de andra grenarna i boule. Då spelar han SM under hela vecka 29.

Bröllop på orust

| Fotouppdrag

bröllop

Jag var med Erikka vår fotograf vi hade på vårt bröllop under ett bröllop på Orust förra helgen. Jag var med som assistent denna gång. Så himla trevligt brudpar och så vackert! Nästa bröllop jag fotograferar är om en vecka på Hönö.

Idag har jag lagt ett album till ett av mina brudpar på lådan och ett USB-minne till ett annat brudpar. Så fina! <3